• Bijna 25 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd
MET DE CAMPER OP WINTERSPORT!
Rico Reacties

MET DE CAMPER OP WINTERSPORT!

Casper, Abe en Erik gaan van februari tot april met een camper door de Alpen & delen hun avontuur via blogs & vlogs!

 Wij (Casper Boom, Erik Driessen en Abe Brouwer) zijn 3 ervaren freestylers in de sneeuw. Deze winter gaan wij van februari tot april met een camper door de Alpen trekken, om zo de mooiste plekken te bezoeken en het leven met de elementen te ervaren. In de winter met een camper op reis gaan slaan veel mensen af, maar voor ons trekt dit enorm. Wij gaan dit avontuur ervaren en hopen door middel van blogs & vlogs anderen te inspireren om meer uit hun comfortzone te komen. Maar wie zijn wij?

 Casper

Skileraar/Freestyle Skiën/Zeilen/Windsurfen/Snowboarden/ Surfen, sporten doe ik graag. Het avontuur spreekt mij enorm aan. Na eerder maanden in de bergen gewoond te hebben, trek ik graag (na het afronden mijn studie aan de filmacademie in Utrecht) weer naar de Alpen vanwege mijn liefde voor de bergen. Ik ben wonend in Amsterdam en wil graag mensen inspireren om meer in balans te leven met de natuur in plaats van ons er zo van te isoleren.

  Abe

Snowboarden/skaten/wakeboarden, ook ik hou van veel sporten. Laatst waren er meerdere dagen sneeuw achter elkaar in Nederland. Direct maakte ik mijn hele agenda vrij en had samen met Erik een schans voor ons huis gebouwd. Vooruit getrokken door een winch (trekmotor) maakte ik snelheid en vloog door de lucht, over banken/tafels alles wat ik maar vinden kon. Altijd klaar voor avontuur, dat typeert mij.

 Erik

Samen met Abe studeerde ik product design aan de HvA. Tijdens het maken van onze plannen begon ik direct over hoe wij een geweldige constructie konden bouwen voor het drogen van onze kleding in de camper. Creatief en innovatief nadenken, samen met de passie voor het snowboarden, past goed bij mij.

PLAN

Ondanks dat we niet té veel willen plannen, omdat je je dan onvoldoende kunt laten verrassen, hebben we al wel vele vrienden die wij willen gaan opzoeken. Zij delen met ons de liefde voor de bergen en sneeuw. Zo zullen wij door de landen Oostenrijk, Zwitserland en Italië gaan reizen.

Onze reis zal in Zwitserland beginnen waar wij samen met 15 andere freestyle skiërs en snowboarders in de buurt van Davos en Laax verschillende gebieden gaan ontdekken. Wij kennen elkaar via de funsport vereniging DERM in Amsterdam. Samen maakten we al vaker reizen.

Daarna zullen wij doorgaan naar Serfaus, waar een vriendin van ons verblijft. Zij zal ons laten zien wat er zo al te beleven is in Serfaus, een bekend skigebied waar wij nog niet eerder zijn geweest. Een camper geeft ons de vrijheid om langs al deze plekken te gaan.

 

Verder zullen we ook langs Innsbruck gaan, waar we een snowboardvriendin oppikken die voor een paar dagen met ons mee gaat skiën/snowboarden (ofwel shredden, de term die door vele mensen gebruikt wordt voor skiën en snowboarden samen). Innsbruck is een prachtige stad, met de bergen om de stad heen. Vlakbij ligt Zillertal, een omgeving die wij goed kennen omdat Casper daar heeft gewoond. Toevallig verblijft in Mayrhofen een andere vriend. Samen zullen wij laten zien hoe divers Zillertal is. Vele gebieden, steile bergen en een zeer plat dal waarin alle huizen zich bevinden. Veel mensen weten niet dat Hintertux (met gletsjer) eigenlijk, aan het eind van het dal, veel meer sneeuw vangt omdat de wolken daar omhoog geduwd worden. Vandaar dat we hier graag zijn wanneer het weer eens heeft gesneeuwd, het is de perfecte plek om te verblijven. En met de gondel ben je zo omhoog.

Ook zullen wij naar Val di Sole in Italië gaan. Dit jaar gaat onze funsport vereniging DERM hier ook met 180 mensen naartoe. Het lijkt ons supergezellig om daar aan te sluiten, de Italiaanse Alpen te ervaren en vele enthousiaste vrienden ons winter camperleven te laten zien.

Via een wekelijkse blog laten we alles weten over ons avontuur en de gebieden waar wij langskomen. Tegen welke dingen lopen wij aan met een camper op wintersport? Naar welke gebieden kan men met een camper? Hoe verschilt dat per land? Zo willen wij graag een duidelijk beeld geven aan de mensen die dit avontuur ook willen aangaan. Hierbij ga ik (Casper) deze avonturen verbeelden via foto’s en video’s. Op zoek naar informatie voor onze reis was die info nergens goed te vinden. Daarom lijkt het ons super om overzichtelijke, korte en krachtige blogs/vlogs te maken, zodat onze ervaringen toegankelijk zijn voor andere avonturiers.

Dus volg ons avontuur met de camper op wintersport!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF