• Bijna 25 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd
Blog 1: Met de camper op wintersport! Serfaus (Oostenrijk)
Rico Reacties

Blog 1: Met de camper op wintersport! Serfaus (Oostenrijk)

Wij (Erik Driessen, Abe Brouwer en Casper Boom) zijn drie ervaren snowboarders en skiërs met een passie voor sneeuw en avontuur. Onze wens is om de beste sneeuwcondities op te zoeken en daar onze sport uit te oefenen, namelijk het skiën en snowboarden in verse sneeuw (poedersneeuw). Na verschillende mogelijkheden te hebben onderzocht over hoe we ons plan konden uitvoeren, hebben we uiteindelijk besloten dat we de reis wilde gaan maken met een camper van Rico. Een camper geeft ons de vrijheid om de sneeuw te kunnen volgen maar geeft ook de nodige luxe om onze spullen te kunnen drogen. 

Op dinsdag 30 januari gaat ons avontuur beginnen aangezien we om tien uur ‘s ochtends de camper ophalen in Loenen aan de Vecht. We rijden het met caravans en campers afgeladen terrein op en we verbazen ons over de hoeveelheid voertuigen. We lopen vol verwachting naar binnen waar we ontzettend vriendelijk worden ontvangen en nemen plaats aan een grote tafel. Onder het genot van een kopje koffie begint Mark enthousiast te vertellen over zijn reiservaringen, waardoor we nog meer zin in ons avontuur krijgen.

Hij neemt ons, na een leuk gesprek, mee naar buiten en begint meteen te vertellen over de camper. We krijgen onder andere uitleg over het elektrisch paneel, de douche en het toilet. Samen doorlopen we alle handelingen en oefenen nog even kort zodat we zeker weten dat we alles begrijpen. Hoewel het gebruik eigenlijk erg makkelijk is. We controleren gezamenlijk de camper met behulp van een tablet en lopen, na alle checks te hebben gedaan, terug naar de ontvangstruimte. Na de laatste tips en tricks over het gebruik in ontvangst genomen te hebben, schudden we elkaar de hand en wordt ons een fijne reis toegewenst. We rijden door een haag van campers het terrein af terwijl we vrolijk uitgezwaaid worden en vertrekken naar Amsterdam om te gaan inpakken. 

De volgende dag gaat de wekker vroeg in de ochtend en met slaperige ogen wordt het alarm uitgedrukt. We springen uit bed en snel worden de laatste spullen bij elkaar geraapt. Het avontuur gaat eindelijk beginnen!!! De 6 persoons family camper is lekker ruim voor ons drieën en het rijcomfort verbaasd ons in positieve zin. De warme sound van BB King (King of the blues) klinkt zachtjes door de geluidsinstallatie van de camper terwijl we kilometers van de Duitse wegen achter ons laten. 

De eerste bergen verschijnen aan de horizon en vrolijk wijzen we elkaar de eerste sneeuwvlaktes aan. Na ruim tien uur rijden komen we aan op onze bestemming. Hoewel er nog één uitdaging op ons ligt te wachten. Een smal bergweggetje met een dun laagje ijs. Gaat dit roet in het eten te gooien? Gelukkig liggen in mum van tijd de meegeleverde sneeuwkettingen om de wielen van de camper. Daar zijn we dan, eindelijk met onze voeten in de sneeuw en klaar om de piste op te gaan. 

Na een kort en vriendelijk gesprek met een lokale houtbewerker biedt hij ons een plekje aan voor zijn houtwerkplaats, mits we toeristenbelasting betalen. Dit aanbod kunnen wij niet afslaan en we beginnen meteen fanatiek sneeuw weg te scheppen om ons nieuwe huis goed te kunnen plaatsen. We zetten een kopje koffie op ons drie pits gasstel, smeren een broodje voor op de piste en genieten van een prachtig uitzicht door het camperraam. Nu zijn we er echt helemaal klaar voor, alle kleding gaat aan en we gaan doen waar we uiteindelijk voor zijn gekomen: skiën en snowboarden!

We lopen naar de gondellift, kopen de Tirol Snow Card seizoens skipas voor 91 skigebieden in Oostenrijk en gaan eindelijk naar boven. De sneeuwcondities zijn perfect aangezien het de afgelopen weken al flink heeft gesneeuwd en er is nog veel meer sneeuw onderweg. Sterker nog, terwijl we in de gondellift zitten komen de eerste sneeuwvlokken naar beneden. Onze eerste afdaling is geweldig en met een dun laagje poeder op de piste kan onze eerste dag niet beter. Het besef begint te komen, dit geweldige gevoel gaan we de komende twee maanden iedere dag opnieuw meemaken.

In onze knusse warme camper tussen de bergen in Oostenrijk met uitstapjes naar Zwitserland en Italië wordt dit een avontuur om nooit meer te vergeten.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF