• Bijna 25 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd
Blog 2: Met de camper op wintersport! Wintersportparadijs Pany (Skigebied Davos) Zwitserland
Rico Reacties

Blog 2: Met de camper op wintersport! Wintersportparadijs Pany (Skigebied Davos) Zwitserland

Onze volgende stop is het dorp Pany in Zwitserland. Dat is boven op een berg vlakbij de stad Chur en het skigebied Davos/Klosters. Een vriend van ons heeft daar een chalet. Gelukkig is de weg naar boven vrij van sneeuw. Aangezien we al vele verhalen hebben gehoord over dat het lastig kan zijn om met een voertuig de berg op te komen, zijn we vroeg op de dag vetrokken. Zo hebben we genoeg tijd ook als de rit inderdaad lastig blijkt en wellicht niet eens gaat. Maar ondanks de steile weg naar het dorp trekt de camper zich met gemak omhoog. Nadat we de camper hebben geparkeerd kunnen we genieten van het prachtige uitzicht over het Zwitserse dal. We hebben vanaf hier uitzicht van Davos tot en met Landquart. Op dit prachtige moment kunnen we met ons drieën enorm genieten van het krachtige gevoel wat bergen kunnen geven.

Deze week komen we samen met 15 vrienden op deze mooie plek. Wij kennen elkaar van de Amsterdamse funsport vereniging DERM waar we met ons allen de passie voor skiën en snowboarden delen. Om bij de gondellift te komen nemen we een treintje door het
dal die ons in enkele minuten van Küblis naar Klosters brengt. De lift brengt ons omhoog richting de prachtige Zwitserse pistes. Dit gebied biedt veel mogelijkheden en er zijn niet al te veel mensen. De skipas is wel iets duurder dan een skipas in de buurlanden, maar omdat we met de camper gratis verblijven compenseert dat de prijs prima.

De camper voelt heel gezellig aan, heerlijk om onze vrienden overal te kunnen opzoeken. Groot voordeel dat deze vrienden zich ook bij ons kunnen aansluiten. Zo is een vriendin, die wij in Ladis bezochten, meegereden naar Pany omdat de camper genoeg plek heeft.

De afgelopen week was een hele gezellige week vol met plezier in de sneeuw. De groep is zondag teruggereden richting Nederland. Op de heenweg richting Zwitserland hebben wij ervaren dat er in het weekend veel files zijn, dus zijn wij pas op maandag gaan rijden op weg naar onze volgende bestemming: Zillertal in Oostenrijk!

Ons doel was om vroeg te vertrekken, zodat we in de middag nog konden skiën in Mayrhofen. Ons bed lag echter nog veel te lekker waardoor we de hele dag maar heel rustig aan hebben gedaan. Een vriendin van ons die in Mayrhofen verblijft gaf ons een tip voor een camperplek en zo komen wij bij een camping met sauna en zwembad terecht. Veel te duur per nacht voor ons doen en zodoende gaan we op zoek naar een andere verblijfplaats. Wij houden zeker van een sauna, maar om daar nou iedere nacht zoveel voor te betalen is voor ons iets te veel van het goede.

Er blijkt iets verder op bij de paraglide school een parkeerplaats beschikbaar gesteld voor campers! Deze is voorzien van stroom, een douche en wc’s voor slechts €7 per nacht, voor ons de perfecte plek. Deze camping staat nergens aangegeven, dus zijn we blij dat we deze tip kregen en door kunnen geven aan de lezers van deze blog.

We hebben een prachtig plekje gevonden. Met 6 andere campers kijken we uit op de bergen aan beide kanten. Het dal is heel vlak, waardoor het heel toegankelijk is voor campers. Onze camperplaats is dichtbij de gondellift en het heeft prima faciliteiten. We denken dat we hier wel een tijdje blijven. Zo kunnen deze week meerdere vrienden bij ons in de camper langskomen om samen te genieten van het prachtige uitzicht uit het camperraam! Maar hierover meer in onze volgende blog, tot dan!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF