• Bijna 25 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd
Blog 3: Met de camper op wintersport! Mayrhofen skigebied: Ski Zillertal 3000
Rico Reacties

Blog 3: Met de camper op wintersport! Mayrhofen skigebied: Ski Zillertal 3000

Aan het eind van onze vorige blog beschreven wij een heerlijke plek vlakbij de plaats Mayrhofen, hier verblijven we op dit moment nog steeds. Vanaf deze plek hebben wij namelijk toegang tot het skigebied: Ski Zillertal 3000! 

Dit gebied bestaat uit de onlangs aan elkaar gesloten deelgebieden van de dorpen: Hippach, Mayrhofen, Finkenberg en Hintertux. Met de gratis skibus kunnen we ons gemakkelijk verplaatsen tussen de verschillende skidorpen, dus we hebben het hier op en top naar ons zin. We hebben een trappetje van sneeuw gemaakt om de camper in te komen en een buitenbarretje gebouwd om aan te lunchen, lekker creatief dus.

 

Tijdens de lunch komt onze buurman naar buiten, hij had het woord bar voorbij horen komen. Hij heeft een zak wortels in zijn hand en begint ze enthousiast in de grond te steken. Lachend kijken wij hem aan en hij begint te vertellen over een sneeuwbar die hij vorig jaar heeft gebouwd, bekleed met wortels. Als hij even weg liep kamen er allemaal konijnen tevoorschijn die aan de bar aan het knagen waren. Hij vertelde dat als je een tijdje stil blijft zitten, ze tevoorschijn komen. Ontzettend grappig dat we inderdaad, op het moment dat we de spullen van de lunch in de camper aan het opruimen zijn en naar buiten kijken, twee konijnen zien knagen aan de wortels die onze buurman in de grond heeft gestoken! 

Er hangt een gezellige sfeer op de parkeerplaats van de paraglide school. Er ontstaan snel leuke gesprekken met de buren. Zo ontdekten we dat er meerdere campers voor het gehele seizoen hier gevestigd zijn. De bewoners van deze campers werken hier als skileraar, paraglider of zelfs als grafisch ontwerper. In hun pauzes trekken ze de bergen in om te skiën of te snowboarden. Naast de mensen die hier voor een heel seizoen blijven zijn er ook campers die, net als wij, op zoek zijn naar de beste sneeuwomstandigheden. 

 

Voor onze reis hadden we verwacht dat we de verwarming niet zo vaak gingen gebruiken. Volgens ons zouden een extra trui en jas wel genoeg zijn, maar intussen staat steeds vaker de verwarming aan. Van zes truien zonder verwarming, om gas te besparen, naar een korte broek en T-shirt tijdens het koken is toch wel een verademing. In de nacht kozen we ervoor de verwarming niet aan te zetten, maar wanneer het buiten -20 is kom je er snel achter hoe belangrijk het is om de verwarming te gebruiken. Al is het maar puur om ‘s ochtends niet door de camper te hoeven rennen op zoek naar al je warme kleding! Onze tip is dan ook: gebruik de luxe die de camper je biedt ook al denk je die niet nodig te zijn omdat je zo avontuurlijk bent. De verwarming stookt de camper in mum van tijd warm en door de warmte rust je een stuk beter uit!

 

 

Door de toename van de rust na intensieve dagen in de bergen, komen de bordspelletjes steeds vaker uit de kast. Zo spelen we regelmatig het bordspel Risk als er vrienden langskomen en genieten we met ons allen van de stressloze omgeving welke het reizen met een camper met zich meebrengt. ‘s Avonds kijken we vol verwachting naar het weerbericht van Tirol. #Poederalert 16 is mogelijk onderweg, maar het zou ook net in Italië kunnen blijven hangen. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten tot we weer in verse poedersneeuw kunnen rijden!

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF