• Bijna 30 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd
Socialrun 2018
Rico Reacties

Socialrun 2018

Socialrun #meedoeniswinnen 2018

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in ongeveer 48 uur rondom het IJsselmeer. Het doel van de Socialrun is bespreekbaarheid en begrip stimuleren rondom psychische aandoeningen. De missie: #meedoeniswinnen.

Meer dan 30 teams liepen dit jaar de Socialrun van vrijdag 21 t/m zondag 23 september. De start en finish vond plaats in Soest, bij voormalig defensieterrein De Vlasakkers. 

De deelnemende teams laten zo veel mogelijk van de door hen gelopen kilometers sponsoren. Het opgehaalde sponsorbedrag komt volledig ten goede aan kleinschalige projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. 

Rico heeft team Socialrun Lentis gesponsord door een camper ter beschikking te stellen. Debby van der Molen schreef een kort verslag om opgedane ervaringen  met u te delen!

Voorbereiding vertrek; Op donderdag hebben we de camper ingepakt, verschillende collega’s kwamen naar buiten om te kijken wat voor camper we mee hadden gekregen. Allemaal onder de indruk van de vernuftige snufjes.

Dag 1; Vanochtend in de stromende regen is het team met de Camper vertrokken naar de start in Soest. Dan is het heerlijk om al gewoon een camper tot je beschikking te hebben. Je spullen zijn droog en je bedje ligt al klaar. 
Gelukkig scheen de zon in Soest en konden de lopers met goed weer starten. De camper is vervolgens naar Camping de Agnietenberg in Zwolle gereden. Daar is het eerste kamp opgeslagen en zijn de eerste maaltijden klaargemaakt. 

Dag 2; We zijn de doorkomst in Zuidlaren inmiddels aan het afronden. Er liggen nog wat teams in ruimtes in ons gebouw te slapen, teams die geen camper mee hadden. Omdat het ontzettend slecht weer was bij de doorkomst in Zuidlaren hebben we vlaggen van Rico binnen gehangen in de ruimte waar alle deelnemers verbleven, wellicht handig voor de teams om de volgende keer een camper mee te nemen. Want wat een luxe, in een gewoon bed kunnen liggen als je helemaal koud bent geworden doordat je doorweekt bent door een flinke hoosbui of een onweersbui. 

Vanaf ons kamp op het terrein in Zuidlaren is het team doorgereden naar Opende om daar op een camping een nieuw basiskamp te bouwen (zie foto beneden). 
We hadden de camper direct voor de ingang geparkeerd, er waren professionele sportmasseurs aanwezig die veel van de lopers hebben gemasseerd. 

Dag 3; Inmiddels is de Socialrun voltooid! We hebben de 555km volbracht en dat is mede dankzij de goede service van Rico Recreatie! Hoe heerlijk is het om midden in een onweersbui even te kunnen schuilen in de camper, of nadat je met je groep 50 km hebt gelopen te kunnen slapen in een fatsoenlijk bed. Onze kok stond versteld van de ruimte die hij had voor zijn boodschappen en om te kunnen koken en afwassen. 

Op de campings "De Agnietenberg" in Zwolle en de "Jiltdijksheide" in Opende en bij de doorkomst in Zuidlaren zijn diverse teams enthousiast over de camper! 

Tijdens onze Socialrun van 555km hebben we gebruik kunnen maken van alle gemakken die de camper te bieden had. We hebben storm, onweer en zon gehad en we konden steeds in de camper terecht om lekker warm en droog te zitten of er lekker voor in de zon. 

Het was een top weekend met een top prestatie! Dank jullie wel voor jullie bijdrage!


Debby namens team Socialrun Lentis

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF