• Bijna 30 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd
Uw kampeermiddel stallen; vijf zaken waar u aan moet denken
Rico Reacties

Uw kampeermiddel stallen; vijf zaken waar u aan moet denken

U heeft genoten van een heerlijke vakantie met uw camper of caravan. Misschien had u een strakke vakantieplanning, of leefde u juist van dag tot dag? Relaxen bij het water, nieuwe steden ontdekken, of toch actief bezig in de natuur? Met uw camper of caravan zijn alle vakantiebestemmingen mogelijk. 

En dan. De zomer is voorbij en de herfst doet zijn intrede. Donkere dagen, koelere temperaturen en meer neerslag. Stalt u uw camper of caravan thuis in de garage? Of huurt u een stalling voor uw vakantiehuis op wielen? Wat u ook doet, het is belangrijk om de volgende zaken in gedachten te houden voordat u uw kampeermiddel naar de winterstalling brengt.

 

Maak uw kampeermiddel van binnen en van buiten grondig schoon
U wilt niet dat u nare geurtjes, ongedierte of andere narigheden tegenkomt wanneer het nieuwe kampeerseizoen begint. Maak daarom uw camper of caravan grondig schoon voordat u deze in de winterstalling zet. U kunt gewoon stofzuigen, dweilen, het sanitair en keukenblok poetsen, de kastjes afnemen en de kunststof ramen met een mild schoonmaakmiddel schoonmaken.

De buitenkant van uw camper of caravan kunt u laten schoonmaken bij een wasstraat voor vrachtwagens die ook uw kampeermiddel met de hand kan schoonmaken. Let er hierbij wel op dat hogedrukreinigers lekkage bij dakluiken kunnen veroorzaken en kitranden en stickers kunnen beschadigen. Voor het eigenhandig reinigen van uw camper of caravan kunt u speciale schoonmaakmiddelen en uitschuifbare wasborstels aanschaffen.

 

Voorkom waterschade
Voordat u uw camper of caravan gaat stallen, is het goed om te zorgen dat het watersysteem volledig is afgetapt zodat er geen lekkages en schimmel kan ontstaan. Controleer ook of er plassen water op het dak blijven liggen. Is dit het geval? Maak het dak dan goed droog voordat u uw kampeermiddel in een overdekte garage zet. Stalt u uw kampeermiddel buiten? Maak dan gebruik van levelers om uw camper of caravan scheef neer te zetten zodat het regenwater er toch af kan stromen. 

 

Zorg voor voldoende ventilatie
Wanneer u uw kampeermiddel stalt, is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen. Op die manier voorkomt u dat er tijdens de winter schimmel in uw camper of caravan ontstaat. Maak om te beginnen de koelkast schoon en droog en zet de deur open. Zet ook bankdeksels open en ramen op de ventilatiestand om ventilatie te stimuleren. Leeg tot slot de jerrycans en zet deze droog en open weg.

 

Denk aan gas en elektra
Sluit het gas goed af en check of alles uit staat. Zorg er ook voor dat u uw accu niet helemaal leeg laat lopen. Laad deze regelmatig op. Vraag of de stalling de accu’s regelmatig aan een druppellader legt, of neem de accu mee naar huis om dit zelf te doen. Haal tot slot de batterijen uit alle apparaten en afstandsbedieningen. Hierdoor verliezen deze niet onnodig energie en voorkomt u schade door lekkage van de batterijen.

 

Kom voor een onderhoudsbeurt langs bij Rico Recreatie
Plan na het kampeerseizoen een onderhoudsbeurt in bij Rico Recreatie, zodat u ervan verzekerd bent dat u veilig en goed voorbereid op vakantie kan in het nieuwe seizoen. U kunt een BOVAG Onderhoudsbeurt bij Rico Recreatie laten doen. Onze monteurs zijn goed opgeleide vakmensen die gekwalificeerd zijn voor het uitvoeren van alle werkzaamheden aan caravans en campers. De onderhoudsbeurten en andere reparatiewerkzaamheden vinden plaats in onze moderne werkplaats die compleet is uitgerust.

U kunt bij Rico Recreatie onder andere terecht voor een APK keuring, verschillende BOVAG onderhoudsbeurten, reparatie en het verwisselen van zomer- en winterbanden. Informeer bij onze serviceafdeling naar de mogelijkheden of plan direct een afspraak in.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF