• Bijna 25 jaar ervaring
  • Scherpe prijzen door juist inkoopmanagement
  • Onderhoud en reparatie in eigen werkplaats
  • BOVAG- en RDW gecertificeerd

Handige Tips & Adviezen

Rico Recreatie heeft de belangrijkste adviezen & tips samengevat per onderwerp. Wij hopen dat deze tips u helpen nog langer te genieten van uw huis op wielen.

De tips zijn te bekijken als PDF. Indien u geen PDF documenten kunt openen of lezen, kunt u het programma hiervoor gratis downloaden. Klik hier om Adobe Reader gratis te downloaden.  

Als u nog vragen of opmerkingen heeft over de tips & adviezen, mail ons dan via: info@ricorecreatie.nl.


Handige Tips & Adviezen

Tips voor het stallen…

Wanneer u de caravan of camper voor een langere tijd gaat stallen, zoals tijdens de winterstalling, is het verstandig voorzorgsmaatregels te nemen. Naast goed schoonmaken en het uitnemen van de proviandvoorraad zijn er nog meer zaken waar om aan te denken. 

 
Als leidraad kunt u gebruik maken de volgende tips: 
 
1. De bandenspanning verhogen tot maximaal 2 bar boven de voorgeschreven waarde. Hierdoor worden vlakke stukken op het loopvlak voorkomen en kunt u comfortabel blijven rijden. Wanneer u zeer lange tijd de camper niet gebruikt, kunt u de camper ook op bokken zetten, waardoor de wielen worden ontlast.

Lees meer...


Handige Tips & Adviezen

Tips voor drinkwater in de caravan of camper…

Een schone watertank in uw caravan of camper. Wel zo hygiënisch! 

Voor uw hygiëne is het van belang dat u regelmatig de watertank van uw caravan of camper schoonmaakt. Rico Recreatie geeft u graag vier praktische tips. 
 
Tip 1: Controleer of lokaal kraanwater drinkbaar is 
Hoewel in Nederland overal zorgeloos water uit de kraan kan worden gedronken, geldt dat niet voor andere landen. Vergewis u er voorafgaand aan uw reis van of in het vakantieland van uw keuze het kraanwater drinkbaar is. Is dat niet het geval, kook het water dan of gebruik water uit flessen. 

Lees meer...


Handige Tips & Adviezen

Wanneer rijbewijs E achter B? Lees het hier..

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andersoortige aanhanger wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben en hiervoor dus apart examen hebben gedaan. We hebben de verschillende eisen en bevoegdheden nog eens op een rijtje gezet. 

Lees meer...


Handige Tips & Adviezen

Tips bij onweer...

Onweer is bepaald niet ongevaarlijk. Vandaar de tips om risico's tot een minimum te beperken.

1. Schuil in een auto of gebouw.

2. Een seconde tijdsverloop tussen bliksem en donder betekent circa driehonderd meter. Tien seconden (3 km) is al erg dichtbij. Drie seconden tijdsverloop (900 meter) betekent dat het echt menens is.

3. In en op het water is het gevaarlijk. Probeer tijdig aan wal te komen.

4. Leg bij het surfen je mast plat en hurk op je plank als je niet tijdig aan wal kon komen.

Lees meer...


Handige Tips & Adviezen

Verlaging van 'Maximale Toegestane Massa' op het kentekenbewijs

Soms is bij een wijziging van de toegestane maximum massa een keuring niet nodig. De RDW kan uw kentekenbewijs in die gevallen dan - zoals dat heet - administratief aanpassen. Wat moet u daarvoor doen?

Lees meer...


Caravan of camper zoeken?

Type:
Merk
Prijs van
Prijs tot
Bouwjaar van
Bouwjaar tot
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
CaravanenCamperhuren.nl logoLMC logoCaradoLMCDethleffsLogo RDWLogo BovagESF