Service Center

Service Center

Service Center

Het Service Center van Rico Recreatie beschikt over een goed uitgeruste en moderne werkplaats. Er wordt gewerkt volgens de BOVAG standaarden waardoor u met een gerust hart het onderhoud van uw caravan of camper aan onze ervaren monteurs kunt overlaten.

Alle monteurs zijn goed opgeleide vakmensen en gekwalificeerd voor het uitvoeren van praktisch alle werkzaamheden aan uw caravan of camper.

Rico Recreatie is naast partner van de Erwin Hymer Groep en Carado dealer een allround servicebedrijf. Rico Recreatie  verleent de volgende soorten service voor nagenoeg alle merken:

Al onze monteurs hebben een gedegen productkennis en zijn vakbekwaam zodat u alle servicewerkzaamheden  aan ons kunt overlaten.

APK

Onderhoud van het auto-technische deel van de camper en de jaarlijkse APK kunt u uiteraard laten uitvoeren in onze werkplaats. Vaak wordt dit ingepland in combinatie met de jaarlijkse vochtcontrole en kleine of grote beurt van het autodeel.

Alle nieuwe campers die wij leveren worden door ons aangemeld bij de landelijke organisaties van o.a.  Fiat, Mercedes, Citroen en Ford alsook bij de betreffende camperfabrikant.

Voor u betekent dit dat als uw voertuig nog fabrieksgarantie op het autodeel heeft u dit ook in het buitenland (Europa) heeft

Op- en aanbouw accessoires

Om echt van uw camper te genieten is het van belang dat de functionaliteiten van de camper goed aansluiten bij uw gebruik van de camper. In onze werkplaats kunnen wij uw camper zodanig uitrusten dat de uw camper precies past bij de reizen die u wilt gaan maken. Wij maken uitsluitend gebruik van de beste accessoires. Onze deskundige adviseurs gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele voorbeelden van accessoires waarmee wij uw camper kunnen aankleden zijn:

  • Luifels
  • Fietsenrekken
  • Zonnepanelen
  • Trekhaken
  • Level systemen
  • Lithiumaccu systemen
  • Multimedia systemen
  • TV – schotel systemen
  • Airco systemen

Vocht controles

Door ieder jaar uw caravan of camper op langzaam inwerkend vocht te controleren kunnen wij lekkages in een vroeg stadium opsporen.

Het positieve van het vroegtijdig opsporen of vaststellen van een lekkage betekent voor u dat veelal alleen de oorzaak van de lekkage hersteld dient te worden. Er is dan over het algemeen nog weinig gevolgschade. Het herstellen van gevolgschades is vaak een tijdrovende en dus kostbare zaak.

Een jaarlijkse vochtinspectie is dan ook zeker aan te raden en wordt bij de meeste fabrikanten verplicht gesteld om aanspraak te kunnen maken op de vochtdichtheidsgarantie. Voor de vochtinspectie maakt u tevens een afspraak met onze werkplaats.

Afspraak maken?

Voor het inplannen van een onderhoudsbeurt, garantiewerkzaamheden of andere uit te voeren werkzaamheden een afspraak maken met onze servicecoördinator Henk van der Tuin.

Daarnaast kunt u voor het bestellen van onderdelen of accessoires kun u bij Henk terecht, hij is te bereiken op:

Telefoon: 088 – 1153300
Email: service@ricorecreatie.nl