Tips voor het kopen van een camper
01 July 2022

Tips voor het kopen van een camper

Bent u van plan binnenkort een camper aan te kopen? Dan kunt u zich verheugen op vele heerlijke momenten van reizen en prachtige plaatsen ontdekken. Maar voor het zover is, moeten er natuurlijk eerst een aantal zaken helder worden.

Wij geven u een overzicht van de belangrijkste vragen die u moet stellen voordat u tot een aankoop overgaat. Wij hebben voor u een checklist samengesteld die rekening houdt met alle essentiële punten en u zo optimaal voorbereidt op de aankoop van een camper.

HOEVEEL BUDGET WILT U GEBRUIKEN?

Betaalplan, gebruik van spaargeld of een combinatie van beide: veel factoren zijn van invloed op het totaal benodigde budget. Het is belangrijk om hierover na te denken voordat u tot aanschaf overgaat, zodat u een eerste kader kunt stellen en overzicht krijgt.

HOE GROOT MOET UW CAMPER ZIJN?

Buscamper? Camper Van? Alkoof? Half integraal of een Integraal? Er is een ruime keuze. Welke grootte precies bij u past, hangt af van verschillende zaken. Om te beginnen van het aantal personen dat met u meereist. Hoeveel volwassenen gaan er met u mee of zijn er kinderen aan boord? Het hangt ook af van hoeveel bedden u nodig hebt. U moet ook rekening houden met de nodige bergruimte, de grootte van de kitchenette en de eethoek. Wat vaak vergeten wordt: het laadvermogen is belangrijk voor de bagage die u meeneemt. Als u niet nog een rijbewijs wilt gaan halen, moet u ook de voertuiggegevens vergelijken met de klasse van uw rijbewijs.

EERST TESTEN, DAN KOPEN.

Als u nog nooit met een camper of Buscamper op pad bent geweest, is het handig dat u vooraf een proefvakantie maakt. Alleen dan kunt u er zeker van zijn of het kamperen iets voor u is. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan campings of wilt overnachten op kampeerplaatsen dicht bij de natuur. Welke apparatuur heeft u gemist en welke vond u bijzonder mooi? Deze bevindingen helpen u om vóór de aankoop belangrijke aankoopcriteria vast te stellen en de gewenste uitrusting en accessoires op de juiste manier te kiezen.

EN WAAR WILT U NAAR TOE?

Of de camper meer op wendbaarheid en snelheid moet zijn ontworpen, of juist een zo groot mogelijke leefruimte moet bieden, hangt af van uw eigen ideeën en voorkeuren wat betreft bestemmingen en klimaat. En direct daarmee verbonden: wilt u vooral in de zomer of in de winter kamperen, of bent u liever het hele jaar flexibel onderweg?